vrijdag 3 januari 2014

Sint op bezoek...

Sinterklaas logeerde een weekje op ons schooldomein. Dat was echt wel spannend.
Eerst stond daar plots een mobile home! We wisten helemaal niet van wie die was. De volgende dag bracht een brief gelukkig soelaas. Sinterklaas en zwarte piet zochten eventjes de rust op. Ze hadden geen betere plek kunnen vinden!
Op woensdag 4 december vonden we opnieuw een brief. Zwarte piet had de was opgehangen. Maar een flinke windstoot had die over het hele domein verspreid. Nu werd de hulp van de kleuters en de kinderen van L1 en L2 ingeroepen. Konden zij de was opnieuw verzamelen tijdens een leuk zoekspel?

Na het fruitmoment gingen de kinderen enthousiast aan de slag. Ze volgden sporen en volbrachten verschillende opdrachtjes: een vlaggetje maken voor de Sint, een schoorsteen bouwen met de blokken, een puzzel maken, raadseltjes oplossen, ...

De kinderen brachten alle opdrachten tot een goed einde en konden het bonte wasgoed weer verzamelen. De leerlingen van L3, L4 en L6 trakteerden hen nog op een sinterklaasliedje, in het Frans! Terwijl de de jongsten op speurtocht waren, had juf Inez aan de oudste leerlingen het liedje aangeleerd. Op deze manier kreeg de leuke dag een muzikaal einde.

















Op vrijdag was het dan eindelijk zover! Sint kwam uit zijn tijdelijke woonst en woonde het feest ter ere van zijn verjaardag bij. De kleuters zongen een lied, de kinderen van L1 en L2 zongen en dansten voor de sint, de pakjes werden uitgedeeld, ... dat was gelukkig nog niet het einde van het feest! Voor iedereen was er nog een lekker bakje friet en een verfrissend drankje.