vrijdag 3 januari 2014

Enkele avonturen uit L1 en L2

Nu het nieuwe jaar zijn intrede deed, is het hoog tijd om nog eens de foto's van de voorbije maanden te bekijken. 
Uit de "oude" doos kwamen ook enkele foto's van de kinderen van het eerste en tweede leerjaar.

Op de eerste foto's zien we hen op stap. Ze posten een brief voor de Sint. Ze schreven zelf een briefje en stopten alle brieven in een grote briefomslag. Op de enveloppe kwam het adres van de Sint en ook een grote postzegel.

Ook op de brievenbus konden we heel wat interessante informatie aflezen.
Zo konden we er zien wanneer de laatste lichting gebeurd. Dat wil zeggen wanneer de postbode de laatste keer de brieven uit de brievenbus haalt. 







De leerlingen gaan natuurlijk niet altijd op uitstap. Maar ook in de klas kan het heel plezant zijn.
Op de volgende foto's ziet u de leerlingen uit L2 terwijl ze leren een telefoongesprek te voeren. Dat is moeilijker dan het lijkt. Je moet immers aan heel wat dingen denken.
De leerlingen van L1 ziet u dan weer aan het werk met hun letterdoos. Ook spelen ze aan het bord lettersoep. Ze krijgen dan een heleboel letters. Met deze letters proberen ze dan nieuwe woorden te maken. 





Met alle voorbereidingen voor het feest van de Sint staken de kinderen de handen uit de mouwen en bereidden een lekkere Sinterklaaslekkernij. De kinderen maakten marsepein.
Na het vele werk konden ze nog niet uitrusten. De klas moest immers gepoetst. De kinderen maken zelf de tafels terug schoon, doen de afwas en vegen de klas. De klas was heel snel terug spik en span.