dinsdag 1 oktober 2013

We maken chocolade popcorn in de klas.

Op vrijdag 27 september was het een speciale dag in de klas. Op onze stickerslang verzamelden we 10 stickers, en in ruil mochten we koken. We maakten een lekker chocoladegerechtje.
Eerst moesten we het recept nalezen, de ingrediƫnten controleren, nakijken of we alle keukenmaterieel bij de hand hadden,...
Maar dan, eindelijk, handen uit de mouwen en aan de slag!
Eerste stap in het recept: popcorn maken.
Daarna hakken we de amandelen en veenbessen fijn.
Ondertussen wordt de chocolade gesmolten.
Laatste stap in het proces: popcorn, noten en bessen mengen met de gesmolten chocolade.

We controleren of de popcornmachine goed werkt.
Het ruikt alvast zeer lekker!

We hakken amandelen en gedroogde veenbessen fijn. 

We smelten de chocolade au bain-marie.

Het eindresultaat. Popcorn, in een jasje van witte chocolade.

Het eindresultaat lieten we nog 2 uurtjes afkoelen in de koelkast.