vrijdag 22 mei 2015

Bibieb... boeken in beeld en beweging...

Het begon allemaal reeds in september...
10 boeken werden voorgesteld aan de leerlingen, het project werd uit de doeken gedaan (namelijk dat wij 10 boeken zouden lezen en deze boeken zouden verwerken tot een "voorstelling") en de leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar gingen aan het lezen.
Ze hadden al heel wat boeken van de stapel verslonden toen ze in november eindelijk de leerlingen van de Vetex Buurtschool leerden kennen, tijdens een speed-date in de bibliotheek.
Met nog meer enthousiasme verslonden de kinderen nog meer boeken tot... Barbara van Casa Blanca onze school bezocht.
Op een speelse manier leerden de kinderen, onder leiding van Barbara, de ruimte te verkennen, elkaar aan te voelen, mimiek en stem te gebruiken, ...
De verschillende workshops leidden tot een voorstelling, waarin u de leerlingen van L4 en L5 aan het werk kan zien. Delen uit de boeken worden voorgesteld, afleidingen uit de boeken worden getoond,... maar vooral de inzet van de leerlingen, hun eigen inbreng, hun talenten!
Vanavond kan u vanaf 19u genieten van de acteerprestaties van de leerlingen in de Budafabriek te Kortrijk.
Op zaterdag kan u van 11u tot 18u terecht in de Budafabriek voor de beeldende tentoonstelling van de leerlingen van Vetex Buurtschool en doorlopend filmmateriaal van de voorstelling van onze leerlingen.
Op zondag is er een laatste voorstelling om 11u. Tot 18u is er ook dan een tentoonstelling en film.
Mogen de leerlingen ook op uw bezoekje rekenen?