zondag 24 november 2013

Grootouderfeest

Op donderdag 14 november verwelkomden wij de grootouders van onze kinderen tijdens het grootouderfeest.
Het werd een gezellige middag met lekker eten en heel veel leuke gezelschapsspelletjes.
Hieronder ziet u enkel sfeerbeelden:









dinsdag 5 november 2013

De Scharlaken Pompelmoes!

Er is honger in het rijk van Ivan de Verkwikkelijke. Nu koning Ivan wil trouwen met Astrid de Verschrikkelijke wordt de volledige veestapel van het arme volk in beslag genomen. Gelukkig is daar de Scharlaken Pompelmoes. Maar... Kan hij het volk redden van de honger? En kan dat eigenlijk, zorgen dat het eten eerlijke verdeeld is en niemand honger heeft? In de klas beluisterden we dit luisterspel van het geluidshuis en filosofeerden we over verschillende thema's. Een boeiende oefening was het in ieder geval.
Een kort fragment uit de Scharlaken Pompelmoes kan u hier beluisteren.
De scharlaken Pompelmoes!

dinsdag 22 oktober 2013

Uitstap naar het bos!

Op dinsdagvoormiddag trokken we te voet naar Bellegem bos. Een deugddoende wandeling van een half uurtje bracht ons naar dit prachtige bos. Daar konden we op zoek naar speciale paddenstoelen, bladeren en vruchten van verschillende bomen verzamelen en natuurlijk genieten van de natuur. De kinderen van het 6de leerjaar hielpen ons met het determineren van de paddenstoelen die we vonden.
Na een speurtocht doorheen het bos, konden we uitrusten met een koekje en een drankje. Daarna was het hoog tijd voor nog wat meer actie! We werden in twee groepen verdeeld en speelden een partijtje dierenstratego. We besloten ons bosbezoek met het bouwen van een kamp. Na een allerlaatste groepsfoto begonnen we aan de wandeling terug.