zaterdag 8 december 2012

Wie meer wil zien van Sint en Piet


https://picasaweb.google.com/117964636363751872736/SinterklaasGroenheuvel2012
Hier kan je nog veel meer foto's van deze prachtige avond bekijken !

zondag 2 december 2012

Sint en Piet op bezoek !

Vrijdagavond 30 november 2012 kwamen Sint en Piet met een prachtige zwarte koets en dito paard op bezoek in Groenheuvel.  Er was heel wat volk opgedaagd om een liedje te komen zingen, een kadootje af
te halen en te genieten van al dat lekkers uit Piets snoepmand.
Nadien kon er nog genoten worden van een frietje of een verfrissend drankje in de schoolrefter.
















Bedankt Sint en Piet ! Ook voor de hoekenwerkkast voor elke klas hadden ze heel wat kadootjes mee !

zaterdag 17 november 2012

Grootouderfeest vrijdag 16 november 2012















We vierden samen met de hele school grootouderfeest.  's Middags dronken we een aperitief met gezonde hapjes.  Daarna stond op het menu frietjes met américain, sla en tomaatjes en cake toe.  Tussen hoofdgerecht en dessert vereerden de grootouders hun kleinkinderen met een bezoek aan de klas.  Versjes, liedjes en knutselwerken werden bewonderd.  Toen was het tijd om koffie te drinken en knus gezelschapsspelen te spelen.  Bedankt lieve grootouders voor alles wat jullie voor ons doen : luisteren, troosten, steunen, aanmoedigen, overal heen brengen, opvangen, verwennen, ... !

woensdag 14 november 2012

Gezonde voeding : samen ontbijten !







Deze morgen bracht iedereen zijn ontbijt mee.  We bespraken wat gezond en minder gezond was.  Samen ontbijten is bovendien zeer gezellig en je eet ook meer dan je thuis zou doen.  Gilles had reuzehonger omdat hij al lang op was en anders direct ontbijt.  Gelukkig had iedereen een supergezond en vooral gevarieerd ontbijt mee.  Diegene die het soms wel eens durven overslaan hebben ongelijk.  Kinderen die ontbeten hebben kunnen zich beter concentreren en behalen dus ook betere cijfers.  Enkele leerlingen zullen dus hun wekker een beetje vroeger moeten zetten  om tijd genoeg te hebben !

woensdag 24 oktober 2012

Herfstwandeling naar Bellegembos



















Vanmorgen gingen we op herfstwandeltocht naar Bellegembos.  Een betere dag hadden we niet kunnen uitkiezen ! Zalig met de zon op onze snoet richting oosten.  In het bos eerst de natuur en de herfstverschijnselen met eigen ogen aanschouwen.  En dan ravotten in het bos, kampen bouwen en je met de klasgenootjes amuseren.  Hopelijk kan je in de vakantie ook zoveel buiten spelen ! De foto's werden genomen door de leerlingen van L3.