maandag 26 september 2011

Leerlingenraad






Na 2 weken campagne voeren zoals de echte politici, was het vandaag zover : verkiezing van de leerlingenraad. Elke leerling mocht voor elke klas 1 leerling kiezen. Hopelijk hebben ze de juiste persoon gekozen, en wie dat is, horen we ongetwijfeld morgen van juf Els.

Circus Ronaldo



















De leerlingen vonden het enorm spijtig dat het circus zijn tenten niet op ons schoolterrein kon opslaan ! Vrijdagnamiddag mochten we gelukkig op bezoek, maar dat
was natuurlijk niet hetzelfde. Vrijdagavond heb ik de voorstelling bijgewoond en het was ronduit fantastisch ! Vandaag heb ik er in de praatkring over verteld. Zo kon ik toch een verklaring geven bij de speciale attributen die klaar lagen voor de show.

zaterdag 17 september 2011

Sesamstraat


Een mooie pennendoos voor op je bureau ! Gemaakt door een gekleurde tekening en een leeg conservenblik. Mooie resultaten !

maandag 12 september 2011

Robert


En ons vierde leerjaar blijft maar aangroeien ! We hebben er een Roemeense jongen bij : Robert ! We wensen ook hem een aangenaam en leerrijk schooljaar toe ! Voorlopig spreekt hij enkel Roemeens. Het is dus met gebaren en herhalen dat we mekaar moeten trachten te begrijpen. Gelukkig hebben we in nood onze jonge tolk uit L1 : Daniƫl spreekt ook Roemeens en is ook al heel goed in Nederlands.

Stekelvarken


Kars heeft op zijn reis in Italiƫ een dood stekelvarken naast de weg zien liggen.
Hij was behoorlijk onder de indruk van het prachtige dier. Ze konden enkele stekels bemachtigen. Kars bracht ze mee naar de praatkring om erover te vertellen en ze ook te tonen. Ze zijn heel stevig en prikken niet. De kleuren zijn bewonderenswaardig !

zaterdag 10 september 2011

Kalender komende weken

donderdag 22 september : fotograaf op school
vrijdag 23 tot zondag 25 september : circus Ronaldo op ons schoolterrein
vrijdag 30 september : pedagogische studiedag, geen school voor de leerlingen wel voor
de leerkrachten
dinsdag 18 oktober : pedagogische studiedag
donderdag 27 oktober : rapport 1 af te halen tijdens het tweede oudercontact
vrijdag 28 oktober : Halloween + start van de Herfstvakantie
maandag 7 november : terug naar school
vrijdag 11 november : Wapenstilstand (=feestdag)

maandag 5 september 2011

Sfeerbeelden begin schooljaar






Djenco Tytgat


Dit is de nieuwe leerling in L4 : Djenco Tytgat. We wensen hem een succesvol schooljaar en zijn blij dat de aanpassing heel vlot verliep de voorbije dagen.

donderdag 1 september 2011

Schooljaar 2011-2012






De helft van de leerlingen zag ik dinsdagavond al in de klas bij de openklas-avond, de andere helft zag ik vandaag terug ! Ik zag dat iedereen de zomervakantie goed verteerd had en klaar was voor de nieuwe start. We verwelkomen in L4 een nieuwe jongen : Djenco Tytgat ! Morgen zal ik zijn foto bloggen.
Ik wens al mijn leerlingen een reuzeleuk schooljaar toe ! Ook voor de ouders hoop ik op een positieve en hartverwarmende samenwerking.