zaterdag 21 mei 2011

Zwerfvuilactie











De hele school nam deel aan de zwerfvuilactie. Wij ruimden de Groenweg, Gareelmakersstraat en het kerkhof op. Het dient gezegd te worden dat de Bellegemnaren propere mensen zijn want we hadden heel weinig buit.

donderdag 19 mei 2011

Brood bakken






Vandaag hebben we een brood gebakken met de broodmachine. We hadden het liever zelf gedaan, maar de oven op school is niet in staat om voor iedereen een brood te bakken. Het brood thuis laten afbakken was ook geen optie. Het rook heerlijk in het hele gebouw en in een minimum van tijd was het verorberd. Lekker !!!

zaterdag 14 mei 2011

Werken in de moestuin

























We brachten vorige week een bezoek aan de moestuin van mijn vader. Hij werkt in de tuin bij mijn tante en ook ernaast bij een andere tante, en daarnaast bij de buurvrouw.
Ze zijn allemaal een ferm stuk in de 70 en hebben een enorme tuin, die ze nu niet meer de baas kunnen. Het grootste stuk van het jaar eten wij zelfgekweekte groenten en fruit. Op school hebben we bij onze terugkeer rabarber geproefd. In zijn eigen tuin kweekt mijn vader vooral konijnen. De leerlingen hadden ogen tekort want ze hadden allemaal kleintjes !

donderdag 12 mei 2011

Park- en bosspelen Wevelgem





























Deze morgen gingen we naar deze activiteit van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Het weer was ideaal : droog, niet te warm en niet te koud. We moesten allerlei opdrachten oplossen en indien we dat tot een goed einde brachten, kregen we telkens een apennoot. Die apennoten verzamelden we bij het ganzenbord. Ze dienden om Choco, uit de Jommekesstrips, af te kopen. Hij had van een striptekenaar al het tekenmateriaal gestolen en hij wou het ruilen voor de zak nootjes. Gelukkig hebben alle scholen zich ingespannen om voldoende buit bij elkaar te sparen. Zelf verdienden we er ook een lekker pakje koeken mee. Ondertussen gingen we ook binnen in de bibliotheek om een plasje te maken en meteen ook te genieten van de tentoonstelling van de Wevelgemse lagere tekenacademie. Geniet zelf van de foto's ...