zondag 2 mei 2010

Driedaagse in Kemmel

Het is weeral voorbij! 3 zonnige dagen vol leuke, interessante, leerrijke, ontspannende, spannende, actieve, relaxerende activiteiten.

Het verblijfcentrum De Lork was de thuisbasis van onze bosklassen. De kamers waren net en ruim. Ook de lokalen waar de avondactiviteiten doorgingen, waren ruim en voorzien van alles wat we nodig hadden. De maaltijden waren super lekker en verzorgd. In ons eigen eetzaaltje, met zicht op het grote grasplein, aten we ons buikje vol. Op het domein zelf konden we kampen bouwen met het vele hout dat her en der verspreid lag.

De geplande activiteiten waren heel erg geslaagd! We leerden veel bij over de 1ste Wereldoorlog. We kregen loopgraven te zien en ook een echte luisterschacht. Het was spannend om in de schoenen van de soldaten te lopen. In het bezoekerscentrum De Bergen ontdekten we nog veel meer over dit thema. Het natuuratelier deed ons kijken, ruiken, voelen en luisteren naar de natuur. Onze gids leidde ons rond en gaf ons heel wat interessante weetjes mee. Ook met een kompas kunnen we nu overweg! Het leidde ons door de streek en zelfs Lieven deed enthousiast mee.

In dit filmpje kan je meegenieten van onze bosklassen!