zondag 24 januari 2010

Alles met de bal


Op 12 januari konden we genieten van een SVS-activiteit "Alles met de bal". In de Lange Munte testten we allerlei balspelen uit. We speelden met mini- balletjes, kleine ballen, grote ballen, super grote ballen. Sommige oefeningen deden we alleen, andere deden we in groep. Het was een leuke sportvoormiddag.

dinsdag 12 januari 2010

De eerste sneeuwpret

Het is een tijdje geleden dat de speelplaats er nog zo wit bij lag. Nu het zo ver is, wordt er met volle teugen genoten van dit prachtige schouwspel. Er worden sneeuwmannen gemaakt, sneeuwballen vliegen door de lucht, neusjes worden rood en handen krijgen koud. Hoewel het op de weg heel vervelend kan zijn, is het voor de kinderen dolle pret! Geniet van deze sfeerbeelden.

woensdag 6 januari 2010

Zwemmen met juf Martine

Om de 2 weken gaan we zwemmen. De zwemles gaat door in het Magdalenabad in Kortrijk. Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan verschillende aspecten van zwemmen. De leerlingen worden aangemoedigd om hun grenzen te verleggen: De zwemtechniek beter uitvoeren; werken aan de aquatische ademhaling; uithoudingsvermogen vergroten; zelfvertrouwen opbouwen en niet te vergeten plezier beleven in het water! Juf Martine maakte tijdens één van deze lessen een aantal sfeerbeelden... U krijgt beelden te zien uit de kleedkamer, de douches (hygiëne is uiteraard van groot belang), de opwarming, de oefeningen, de afsluiter (springen van de springplank) en het opbergen van het materiaal.

maandag 4 januari 2010

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

We zeggen het allemaal wel eens… De tijd gaat snel!
Samen werkten we, leerden we, oefenden we, tekenden we, zongen we, turnden we, zwommen we,… De dagen vlogen om, weken passeerden en maanden verdwenen. Dankzij de gezamenlijke inzet behaalden alle leerlingen van onze klas dan ook een schitterend resultaat voor het rapport van november-december. Ik ben heel trots op de inzet en het enthousiasme van deze groep!
Bij deze wens ik jullie allemaal (ook de mama’s en de papa’s, oma's en opa's, ...) een schitterend 2010 met veel geluk. Ik hoop dat de rest van dit schooljaar even leuk en leerrijk wordt. Veel succes!