zaterdag 4 december 2010

Sint en Piet



















Gisteravond kwamen Sint en Piet langs op Groenheuvel. Dit jaar moesten ze te voet komen door de barre weersomstandigheden. Het werd een leuk feest met optredens door alle klassen. Nadien werd er afgesloten met een glaasje en een heerlijk pak Belgische frietjes. Bedankt voor de cadeautjes en het lekkers, Sint en Piet ! Tot volgend jaar !

vrijdag 26 november 2010

Nieuwjaarsbrieven

Op StuBru en in de kranten brachten ze het nieuws dat scholen de Nieuwjaarsbrieven stiefmoederlijk behandelen. Onze school besteedt wel veel tijd en moeite aan het schrijven van Nieuwjaarsbrieven ! Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen zelf hun brief schrijven. Tenslotte krijg je voor het aanbieden van je wensen ook iets terug : centen of een geschenkje. Uiteraard kunnen leerlingen geen 5 brieven schrijven en daar biedt de computer een aangename oplossing voor. Binnenkort is het zover...

vrijdag 19 november 2010

Gitaar voor Saar





Saar verjaarde vorige week en Bo en Fara maakten voor het slaapfeestje een gepast melodietje. Deze week brachten ze het voor de klas. Fara volgt gitaarlessen en kan al verschillende deuntjes. Proficiat en volhouden, want het is niet gemakkelijk ! De hele klas was een en al bewondering voor het gratis concert.

Grootouderfeest






Vandaag was het Grootouderfeest ! Dit schooljaar waren jammer genoeg enkel de grootouders van de kleuters uitgenodigd. Deze maatregel kwam er door plaatsgebrek. Sommige leerlingen van het lager onderwijs vonden dit natuurlijk allesbehalve aangenaam. Je wil uiteraard wel eens pronken met die lieve oma en opa, die zoveel voor je over hebben, dag en nacht, jaar in, jaar uit. Omgekeerd wil je ook wel eens je vriendjes en juf voorstellen. Wel, we kunnen je gerust stellen ! Er komen nog gelegenheden genoeg om naar school te komen met oma en opa. Deze namiddag werkten wij al hard aan de voorbereidingen voor het Sintfeest op vrijdag 3 december. Enkele oma's en opa's kwamen stiekem op de foto staan, haha !

dinsdag 9 november 2010

Grootouderfeest

Om alle misverstanden uit te sluiten : het grootouderfeest gaat dit jaar om praktische redenen enkel door voor grootouders van onze kleuters !Dus niet voor grootouders die enkel nog kleinkinderen hebben in het lager. In de nieuwsbrief stond dit niet duidelijk vermeld, op deze blog wel. Onze excuses hiervoor !

maandag 8 november 2010

maandag 1 november 2010

Computer

Enkele sites die beslist een bezoekje waard zijn in de vakantie :
*www.klokrekenen.nl
*www.onlineklas.nl
*www.fi.uu.nl/rekenweb/welcome.html

Agenda

Allemaal een deugddoende vakantie toegewenst ! Misschien ook tijd om even de agenda's aan te vullen ?
donderdag 11/11 VRIJ
vrijdag 12/11 VRIJ
vrijdag 19/11 grootouderfeest voor de kleuterafdeling
vrijdag 3/12 sint op bezoek na school
donderdag 23/12 rapportavond
vrijdag 24/12 VRIJ
Kerstvakantie
woensdag 12/1 pedagogische studiedag
dinsdag 25/1 Alles met de bal
donderdag 10/2 film : De indiaan
woensdag 16/2 Dikke truiendag
woensdag 23/2 dans Rollegem
zondag 27/2 eetfestijn
dinsdag 1/3 medisch onderzoek L3
maandag 7/3 Krokusvakantie

donderdag 14 oktober 2010