zondag 20 december 2009

De nieuwjaarsbrief


Het is de gewoonte om op 1 januari familie en vrienden geluk te wensen. Dit doen wij met een nieuwjaarsbrief. Het werd een zwart exemplaar met veel “blingbling”. De leerlingen besteedden veel aandacht aan hun handschrift en het correct schrijven. (Sommigen moesten dan ook al eens opnieuw beginnen.) Het resultaat zag er prachtig uit!

vrijdag 18 december 2009

Soepbedeling aan senioren van Bellegem











Op donderdag maakten 5 en 6 in (samenwerking met de brede school: zij zorgden voor de groenten) een heerlijke soep klaar. Daarna deden zij al een eerste bedeling.
Op vrijdag was het onze beurt. Met het bord van de Brede School mee, een kerstmuts op ons hoofd en de fluohesjes aan, zagen ze ons van ver komen. Juf Sharon bracht de soep mee in haar auto. We belden aan bij de senioren en boden ze een kommetje soep aan. Hoewel de soep gratis was, kregen we hier en daar een zakcentje voor de klas. De mensen waren heel blij met ons initiatief en maakten graag een praatje. Ook Madeleine kreeg een kom soep. Zo zag ze haar pennenvrienden eens van dichtbij. Wij waren ook blij dat we haar eens persoonlijk konden spreken.
Tegen de middag waren we terug op school. Moe (en ook wel wat verkleumd) maar voldaan schoven we aan tafel. Deze actie voor de senioren van Bellegem was een succes en zeker voor herhaling vatbaar!

vrijdag 4 december 2009

Sintfeest

Ook dit jaar was het sintfeest een succes. Met paard en koets arriveerde de Sint met zijn Pieten. De leerlingen zetten hun beste beentje voor met een prachtig schouwspel. Vol belangstelling bekeken en beluisterden de Sint en de Pieten de liedjes, dansjes, toneeltjes en het poppenspel. Ze vonden het zo goed dat alle kinderen chocolade kregen. De kleinsten kregen ook nog speelgoed.
Daarna konden we de buikjes vullen met lekkere frietjes en een fris drankje. Toen was het weeral tijd voor de Sint om te vertrekken.
Het was een leuk feest en zoals altijd komt de Sint volgend jaar terug.