dinsdag 22 september 2009

De milieuboottocht


Het begon frisjes maar stilletjesaan kwam de zon erdoor. Het was een boeiende en leerrijke verkenning van de Leie.
Aan dek ervaarden en observeerden we de waterweg, het leven en de natuur op en rond het water. We zagen heel wat vogels: reigers, eenden, een aalscholver, een meerkoet, ... Jammer genoeg kregen we de ijsvogel niet te zien.
In het laboratorium ontdekten we hoe het met de waterkwaliteit van de waterweg gesteld is. Ook kregen we een aantal insecten te zien. Met het blote oog en met de microscoop.
In het ruim gingen we met opdrachten, educatief materiaal en aquaria op zoek naar antwoorden. We onderzochten waterstalen en roken er ook aan... Amai... wat een stank kan die vervuiling veroorzaken!
In de klas werkten we nog verder in onze lesblaadjes. Het was een heel interessant onderwerp!!

zondag 20 september 2009

Stientje




Stientje was een hele leuke klasgenoot die jammer genoeg onze klas moest verlaten. Gelukkig bracht ze ons al een bezoekje en er werden telefoonnummers uitgewisseld. Hopelijk zien we je gauw terug, Stientje!

Van de werkelijkheid naar een maquette...



U dacht het misschien ook..."Zijn ze nu weer aan het wandelen?" Toch kan een verkwikkende wandeling door het schooldomein ons heel wat bijleren. Tijdens een les meetkunde (ruimtelijke oriƫntatie) verkenden we onze school om daarna in de klas alles zo nauwkeurig mogelijk na te bouwen met blokken.
"Waar zit de ingang van de parking? Waar staat de refter? Zijn die gebouwen even lang? Wat denk jij? ..." Rekentaal, samenwerken, overleggen, je mening uiten, hulp vragen, plezier beleven...
De volgende stap: een plattegrond tekenen van het schooldomein. Houd ons dus maar in de gaten!

Veilig verkeren met de hulp van Zebra...





Op donderdag, 3 september kregen we al belangrijk bezoek. Guy Leleu,Schepen van Mobiliteit, Jean de Bethune, Schepen van Onderwijs, en nog heel wat belangrijke mensen bezochten onze klas. De zebra hielp ons met het opfrissen van enkel zeer belangrijke verkeersregels. Samen stelden we een Zebra-contract op waar we ons heel het jaar zullen aan houden (en natuurlijk nog veel langer...). Daarna werden we door Schepen De Bethune uitgenodigd om eens een bezoek te brengen aan het stadhuis! Hier horen we zeker nog meer van...

Een nieuwe start!


De eerste schooldag is weeral voorbij. Een beetje zenuwachtig en vol nieuwsgierigheid vulden 17 lachende gezichtjes de opgefriste klas! Na wat gekeuvel over de voorbije vakantie was het ijs gebroken. Wij zijn klaar om erin te vliegen.